Dramska Sekcija
+10
ELA
§any
Ludacha
Aluka
:::Mr. Anko:::
::M-e-d-y::
ThE BiG BoSS
ljiljan
:.:.: Bekrija :.:.:
rocky
14 posters
Stran 3 od 4
Stran 3 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Dramska Sekcija
a nema ni mene koja sam bila lejla al dobro sad u iduči vikend radim ujtru pa bi mogla doči na probu pa bi več nekako sredila da bi mogla nastupati taj skeč inače mislim da nema niko više taj tekst tako da bi trebali kopirati
::M-e-d-y::- Ljiljan
- Število prispevkov : 947
Registration date : 05/06/2008
ćao,
skenirao sam tekst skeča "Snahe". svi koji glumite ili bi htjeli glumiti u "Snahama" javi te mi kako da vam dostavim tekst.
najbolje čega se meni mili sjetiti je meil
skenirao sam tekst skeča "Snahe". svi koji glumite ili bi htjeli glumiti u "Snahama" javi te mi kako da vam dostavim tekst.
najbolje čega se meni mili sjetiti je meil
admir- Samo da nešto pitam
- Število prispevkov : 15
Registration date : 17/09/2008
hvala na tekstu, dobila sam ga
pa ako ima mjesta za sina mogu biti ja
:::Mr. Anko:::- Volim da komentarišem
- Število prispevkov : 31
i.... šta smo se dogovorili za dramsku a bo dans i u koliko sati js delam zjutri pa da vem a pridm al ne... nemojte da ja dođem a tamo nema nikoga
ej a bo zdj v soboto dramska?
Aluka- Ne mogu bez foruma
- Število prispevkov : 580
Registration date : 09/06/2008
zadnji put smo rekli da bi imali u nedjelju posle folklora, oko 19.00 dakle. Subota u 17.00 ne odgovara svima pa smo zato prebacili.
aha ok, hvala admire, živ nam i zdrav bio i do godine se nam oženijo ako bog da
Amin!
za vse, ki še ne vejo: danes je dramska ob 19h
ej kaj je zdj z dramsko kdaj je?a je ob 17h al ob 19h. js delam do 19h tko da pol lahko pridm haj javite da znam
ovako,
u subotu u 19.30 u Kamniku nastupa dramska sekcija Bošnjačkog omladinskog kulturnog društva iz Velenja sa predstavom "Na istoku zapada" (više o tome ovdje). Ja imam namjeru otići u Kamnik pogledati njihov nastup. Bi li još ko iz dramske sekcije išao u Kamnik?
Zbog ove situacije bi naša proba u subotu trebala biti u 17.00 i trajala bi do 18.30 okvirno. Nadam se da bi nas moglo dovoljno doći. Prioritet za probu ovaj vikend je onaj uvodni skeč za govorilne ure, kojeg smo vježbali sad u subotu i nedjelju. dvije muške i dvije ženske uloge - sad u nedjelju kad je Senad glumio babu, Mediha ženu, Anes sina, a Mirela kćerku je sve skupa u trećem ili četvrtom pokušaju već dosta dobro izgledalo - ako stignem staviću snimku na YT.
Inače sveukupno u našem nastupu, kojeg ćemo ako Bog da dobro natrenirati i odraditi na festivalu 29.11., nastupa čak 20 različitih uloga (snahe + govorilne ure + voditelj&co), tako da ima mjesta za svakog, a neki će naravno odigrati i po dvije uloge.
u subotu u 19.30 u Kamniku nastupa dramska sekcija Bošnjačkog omladinskog kulturnog društva iz Velenja sa predstavom "Na istoku zapada" (više o tome ovdje). Ja imam namjeru otići u Kamnik pogledati njihov nastup. Bi li još ko iz dramske sekcije išao u Kamnik?
Zbog ove situacije bi naša proba u subotu trebala biti u 17.00 i trajala bi do 18.30 okvirno. Nadam se da bi nas moglo dovoljno doći. Prioritet za probu ovaj vikend je onaj uvodni skeč za govorilne ure, kojeg smo vježbali sad u subotu i nedjelju. dvije muške i dvije ženske uloge - sad u nedjelju kad je Senad glumio babu, Mediha ženu, Anes sina, a Mirela kćerku je sve skupa u trećem ili četvrtom pokušaju već dosta dobro izgledalo - ako stignem staviću snimku na YT.
Inače sveukupno u našem nastupu, kojeg ćemo ako Bog da dobro natrenirati i odraditi na festivalu 29.11., nastupa čak 20 različitih uloga (snahe + govorilne ure + voditelj&co), tako da ima mjesta za svakog, a neki će naravno odigrati i po dvije uloge.
Pa ovako ideja nije loša za kamnik ali ja nažalost radim, tako, da neču moči doči ni na probu a ni otiči kamnik
::M-e-d-y:: je napisal/a:Pa ovako ideja nije loša za kamnik ali ja nažalost radim, tako, da neču moči doči ni na probu a ni otiči kamnik
pa ako radiš do 19.00 imaš još pola sata do kamnika, računaj da i oni vjerovatno neće početi tačno već će kasniti nekih 10 min...
ej ni panike js sm čist pozabla da sm ta vikend frej tko da lahko pridm ob 17h na probu a v kamnik pa ne bom šla, ker en kolega slavi r.d. pa pol ne morm it.
evo ja i Mersad i Mirela sjedimo i čekamo hoće li još ko doći
u tom smo skontali da bi bilo dobro napisati šta bi ko mogao glumiti od naših 20 uloge. Ovo su prijedlozi, nije mus da mora biti tako.
Ovako:
voditelj: Anes
"Mujo": Admir
slovenka (Špela): Sonja
Stari pijanac: Aluka
sin od starog pijanca: Elvis Šabić
jaro u publici: Mersad
skeč govorilne ure:
babo: senad
žena: mediha
sin: Anes
ćerka: Mersiha (izvini što te u jednom prošlih postova nazvah Mirelom
učiteljica: Mirela
drugi babo: Aluka
konobarica: Alma ili Sonja
skeč Snahe:
sin1: mersad
sin2: Elvis Šabo (kaže mersad da trebam dopisati "ultra"
sin3: Anes
snaha1: Alma
snaha2: Mediha
snaha3: mersiha
u tom smo skontali da bi bilo dobro napisati šta bi ko mogao glumiti od naših 20 uloge. Ovo su prijedlozi, nije mus da mora biti tako.
Ovako:
voditelj: Anes
"Mujo": Admir
slovenka (Špela): Sonja
Stari pijanac: Aluka
sin od starog pijanca: Elvis Šabić
jaro u publici: Mersad
skeč govorilne ure:
žena: mediha
sin: Anes
ćerka: Mersiha (izvini što te u jednom prošlih postova nazvah Mirelom
učiteljica: Mirela
drugi babo: Aluka
konobarica: Alma ili Sonja
skeč Snahe:
sin1: mersad
sin2: Elvis Šabo (kaže mersad da trebam dopisati "ultra"
sin3: Anes
snaha1: Alma
snaha2: Mediha
snaha3: mersiha
ja se za uloge slažem
Ej moram vas pohvalit, ovaj skeč govorilnih ur je stvarno dobar, nešto novo i odmah zanimljivo!
Bravo, samo tako dalje
Bravo, samo tako dalje
ELA- Ljiljan
- Število prispevkov : 784
Registration date : 02/06/2008
ja sinoc nisam mogao doci na generalku, a aida mi rece da senad i anes danas nece moci doci jer su osli u bosnu. Helem, ako je tako, ona vjezba sto je trebala biti veceras u 21.00 otpada. inace racunam da ste vec dosta natrenirali ovaj skec, tako da ce to biti kako treba. sutra pred nastup jednom na brzinu ponoviti i bice, aBd, taman.
admir je napisal/a:ja sinoc nisam mogao doci na generalku, a aida mi rece da senad i anes danas nece moci doci jer su osli u bosnu. Helem, ako je tako, ona vjezba sto je trebala biti veceras u 21.00 otpada. inace racunam da ste vec dosta natrenirali ovaj skec, tako da ce to biti kako treba. sutra pred nastup jednom na brzinu ponoviti i bice, aBd, taman.
ma dobro nema veze mi smo to sami jednom oprobali biće nekako. Vidimo se onda u subotu
men tud uloge tko pašejo.....hehe
ThE BiG BoSS- Stari folkoraš
- Število prispevkov : 359
Registration date : 03/06/2008
Admire de mi reci kako je sa ovim vikendom, kad imamo dramsku???
ima li ko možda kakvu sliku sa naših proba pa da ju stavim na plakat kojeg pripremam? jel ko slik'o ova naša druženja?
druga stvar, ima li ko prijedlog kako i se zvala naša predstava, ja sma joj dao naslov "skečiranje" jer se u biti radi o seriji skečeva, ali ako ima ko šta bolje, bujrum!
treća stvar, učite tekstove!
druga stvar, ima li ko prijedlog kako i se zvala naša predstava, ja sma joj dao naslov "skečiranje" jer se u biti radi o seriji skečeva, ali ako ima ko šta bolje, bujrum!
treća stvar, učite tekstove!
Aluka je napisal/a:Admire de mi reci kako je sa ovim vikendom, kad imamo dramsku???
u ned'lju u 5 sati, treniramo dok ne natreniramo! donesite sa sobom i robu koju ćete obući!
ako ko još nije dobio teksta nek mi javi porukom na koji meil da mu/joj pošaljem.
Stran 3 od 4 • 1, 2, 3, 4
Stran 3 od 4